منوی دسترسی
بررسی آثار حسادت در کودکان دوزبانه

حسادت در کودکان دوزبانه ( قسمت سوم )

حسادت در کودکان دوزبانه ( قسمت سوم )

طی دو مقاله قبلی به بررسی انواع حسادت و ویژگی های کودک دوزبانه دچار حسادت پرداخته ایم. در این مقاله آثار این رفتار در کودکان دوزبانه را مورد بررسی قرار می دهیم.

حسادت در کودکان دوزبانه ( قسمت سوم )

طی دو مقاله قبلی به بررسی انواع حسادت و ویژگی های کودک دوزبانه دچار حسادت پرداخته ایم. در این مقاله آثار این رفتار در کودکان دوزبانه را مورد بررسی قرار می دهیم.

حسادت در حالی که یک حس طبیعی همه گیر انسانی به شما می رود در صورت عدم‌ مدیریت به یک احساس منفی تبدیل می شود و بر شخصیت کودکان دوزبانه تأثیر منفی می گذارد. در اینجا برخی از عواقبی که فرزند شما به دلیل حسادت با آن مواجه می شود آورده شده است.

- کودک دوزبانه شما به فردی پرخاشگر بدون مهارت کنترل خشم تبدیل می شود.

- کودک شما به یک قلدر تبدیل می شود که برای هر مساله کوچکی زورگویی خواهد کرد.

- شما به خاطر رفتارهای کودک دوزبانه خود، خود را منزوی می کنید و از تجمعات دور می مانید.

- کودک دوزبانه نگرش درمانده ای از خود نشان می دهد که نشان عزت نفس پایین او دارد.

برخورد با حسادت در کودکان دوزبانه

کودکان دوزبانه نباید به خاطر داشتن احساس حسادت تنبیه شوند. حسادت یک احساس طبیعی انسانی است که همه افراد آن را تجربه می کنند. در عوض، باید به آن ها آموزش داده شود که به طور موثر با احساسات برخورد کنند و موقعیت هایی را که باعث حسادت آن ها می شود مدیریت کنند.

رفتار با هر کودک دوزبانه به عنوان یک فرد برابر با دیگری، اجتناب از مقایسه بین کودکان و گذراندن زمان اختصاصی و تنها با کودک حسود بدون حضور سایر خواهر و برادرها یا اعضای خانواده از جمله رفتارهایی است که برای مقابله با حسادت کودک دوزبانه پیشنهاد می شود. با حسادت باید به شیوه ای مناسب برخورد کرد تا تأثیر نامطلوبی بر کودک نداشته باشد. در اینجا چند رویکرد پیشنهادی آورده شده است که می تواند به شما در مقابله با مسائل حسادت کودکان دوزبانه کمک کند.

1-گوش دادن به حرف کودک حسود

حسادت حسی سطحی نیست. بلکه ریشه ای عمیق دارد. با کودک دوزبانه خود صحبت کنید و به نگرانی ها و دلایل او که ممکن است باعث چنین رفتاری شود گوش دهید. گوش دادن به ترس‌ها، نگرانی‌های فرزند می‌تواند به او کمک کند بر احساس حسادت خود غلبه کند.

2-حسادت را به جاه طلبی تبدیل کنید

جهت دادن مثبت به افکار منفی کودک دوزبانه به او کمک می کند تا با حسادت بهتر مقابله کند. اگر خواهر و برادر یا دوست او در توانایی های فردی و مهارت های آموزشی مانند تحصیل بهتر از او ظاهر می شود، باید کودک را تشویق کنید که سخت تر درس بخواند تا نمرات بهتری بگیرد. نه اینکه نسبت به دیگرانی که بهتر از او کار می کنند، رفتار بدی نشان بدهند.

کودک حسود

3-نسبت به فرزندتان پرشور باشید.

کودک دوزبانه شما ممکن است رفتار منفی و بدجنسی از خود نشان دهد، اما شما باید نسبت به فرزندتان مراقب و پرشور باشید. فرزندتان را سرزنش یا تنبیه نکنید. درک این نکته مهم است که فرزند شما با یک موقعیت عاطفی دشوار دست و پنجه نرم می کند و برای مقابله با آن به شفقت شما نیاز دارد.

4-توضیح اشتراک گذاری برای کودک حسود

برای هر کودکی بسیار مهم است که اهمیت مراقبت و به اشتراک گذاری را بیاموزد. وقتی کودک دوزبانه شما یاد می گیرد که وسایل خود را با سایر کودکان به اشتراک بگذارد، نه تنها به او کمک می کند تا دوست پیدا کند، بلکه می تواند به از بین بردن حس حسادت نیز کمک کند.

5-عدم مقایسه کودک حسود

مقایسه عواطف منفی ایجاد می کند و ارزش فرد را بی ارزش می کند. بنابراین، کودک دوزبانه خود را با بچه های دیگر از جمله فرزندان دیگر و دوستانش مقایسه نکنید. هر کودکی منحصر به فرد است و استعدادهای متفاوتی دارد. دریابید که فرزند در چه چیزهایی خوب است و به او کمک کنید به جای مقایسه کردن خود با دیگران، مهارت هایش را رشد بدهد و بر آن ها مسلط شود.

6-کودک حسود را بیش از حد تحسین نکنید

به عنوان والدین، طبیعی است که فرزند خود را در حد پرستش دوست بدارید و گهگاه به خاطر تلاش‌ها و سختکوشی‌اش از او تمجید کنید. با این حال، از افراط در آن خودداری کنید. ممکن است در موقعیت‌هایی که بچه‌های دیگر برتری داشته‌اند، بیش از حد از فرزند تعریف کنید و حرف‌های شما به عنوان اطمینانی برای فرزند باشد. اما بهتر است از انجام این کار خودداری کنید و واقعیت انچه که کودک دوزبانه هست را بپذیرید و به کودک نیز آموزش دهید انچه که هست با نمام توانایی های منحصر به فرد خود، کافی و ارزشمند است.

7-عدم مقایسه کودک حسود

توصیه می شود از مقایسه عملکرد کودک دوزبانه در مدرسه با خواهر و برادر یا دوستان او خودداری کنید. انجام این کار باعث ایجاد احساس خصومت و حسادت می شود. اگر فرزند نمرات خوبی کسب نمی کند، می توانید او را تشویق کنید که به جای مقایسه خود با دیگران و از دست دادن اعتماد به نفس، بیشتر تلاش کند و درس بخواند.

8-القاء رفتار مثبت به کودک حسود

سعی کنید تا حد امکان از چیزهایی که ممکن است باعث ایجاد هر نوع حسادت در کودک دوزبانه شما شود دوری کنید. توصیه می شود که از سنین پایین به کودک خود با القای رفتارهای مثبت مانند ابراز عشق، مشارکت و مراقبت را معرفی و آموزش دهید. همچنین، آموزش مقابله با حسادت به کودکان این امکان را می دهد تا با این احساس به روشی بهتر و کارامدتر برخورد کنند.

9-دریافت کمک حرفه ای

حسادت در کودکان دوزبانه بسیار رایج است. با این حال، اگر با آن به شیوه ای مثبت برخورد شود، کودک مهارت کافی بر آن غلبه بر آن را پیدا می کند. در برخی موارد، اگر تلاش شما برای حل مشکل در خانه موفقیت آمیز نبود، گرفتن کمک حرفه ای از یک روانشناس خانواده یا کودک می تواند مفید باشد. روان شناسانی که در زمینه کودکان و پویایی خانواده تخصص دارند در درک و یافتن راه حل های خلاقانه برای مشکلات فرزند شما ماهر خواهند بود و می توانند راه حل هایی را برای مقابله در خانه به شما پیشنهاد دهند که رفتار بد فرزند شما را به دلیل حسادت کاهش دهد یا حتی به پایان برساند.

نظرات

Captcha
بازگشت به بالا